Pompoensoep met tomaten
|
Ingrediënten:
|
|
Bereiding:
|
-
Maak eerst de groentenbouillon klaar.
-
Gebruik hiervoor 1,5 tot 2 liter water.
-
Snij de tomaten in kleine blokjes.
-
Doe daarna hetzelfde met de halve pompoen.
-
Verwarm daarna de olie in een grote kookpot.
-
Plet de teentjes look en stoof een minuutje aan.
-
Voeg de stukjes ui toe en laat nog eventjes aanstoven.
-
Daarna voeg je de andere groenten toe.
-
Laat een vijftal minuutjes op het vuur staan.
Vergeet niet om af en toe eens te roeren, zodat de groenten niet aanbranden.
-
Voeg nu de groentenbouillon en de tomatenpuree toe.
-
Laat de soep nu een twintigtal minuutjes doorkoken.
Vergeet ook hier niet af en toe te roeren.
-
Haal daarna de soep van het vuur.
-
Kruid af met peper en zout.
-
Mix de soep mooi fijn.
|